Brussels reads Aloud

In het kader van de Voorleesweek 2017 organiseerden de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken in samenwerking met de VGC en  Foyer vzw naar goede gewoonte meertalige voorleesuurtjes.
Van 18 tot 26 november stonden de Brusselse bibliothekendeuren wagenwijd open voor een keur aan verschillende talen. Dit jaar stelde Brussels reads Aloud Dick Bruna’s overbekende konijntje nijntje centraal. Zo kon je in de hele maand november 2017 in vier Brusselse bibliotheken:  Anderlecht, Evere, Jette en Sint-Pieters-Woluwe, terecht voor een mooie overzichtstentoonstelling met heel veel meertalige nijntje-boekjes, figuurtjes, foto’s en illustraties.


Als kers op de taart boden de Brusselse bibliotheken en Mercis Publishing de allerjongste lezertjes het boekje 'nijntje en nina' gratis aan en maakten zo heel wat (8000!) aankomende lezertjes gelukkig.

Ook in 2018 blijven de Brusselse bibliotheken zich inzetten voor leesplezier voor de allerjongste lezertjes met ondermeer Boekstart (Iedereen Leest), de Jeugdboekenmaand en een kersverse Brusselse reads Aloud in het najaar.

 

Illustrations Dick Bruna © copyright Mercis bv 1953 – 2017

 

Illustrations Dick Bruna © copyright Mercis bv 1953 – 2017