Iedere dag je krant digitaal lezen in de Brusselse bibliotheken

Iedere dag je krant digitaal lezen in de Brusselse bibliotheken

Via de Nederlandstalige Brusselse openbare bibliotheken kun je digitaal de krant lezen.

Krantenarchief

Het digitale krantenarchief bevat artikels van de volgende kranten en tijdschriften:

Belang van Limburg, De Morgen, De Standaard, De Tijd, Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Het nieuwsblad op zondag, Metro, Klasse, Knack, Krant van West-Vlaanderen,Trends en Wablieft.

In de meeste gevallen gaat het archief terug tot ca. 1995. Nieuwe artikels verschijnen met twee publicatiedagen vertraging (dus niet de kranten van vandaag en gisteren). Ook berichten van het Persagentschap Belga zijn in het archief opgenomen.

Hoe werkt het?

De krantenartikels kunnen geraadpleegd worden via Bibliotheekportalen, de vertrouwde zoekmachine van je lokale bibliotheek.

Ben je in de bibliotheek?
In de bibliotheek heb je via de publiekscomputers altijd toegang tot alle artikels in het krantenarchief. Biedt de bibliotheek draadloos internet (WiFi) aan, dan kan je ook via je eigen laptop, tablet of smartphone toegang krijgen tot het krantenarchief.

Ben je thuis of elders?
Om thuis of elders artikels te kunnen lezen moet je je aanmelden via Mijn Bibliotheek.

Meer informatie vind je op Bibliotheekportalen.

Krantenbank op school

Lokale lagere en secundaire scholen kunnen binnen het netwerk van de school via de lokale bibliotheek gratis toegang krijgen tot de krantenbank. Scholen kunnen de bibliotheek hierover contacteren.