Bibliotheeknocturne 23.11.2018

Bibliotheeknocturne 2018 - banner

Op vrijdag 23 november 2018 nemen de Nederlandstalige Brusselse bibliotheken voor de tweede keer deel aan de Brusselse bibliotheeknocturne. Samen met de Franstalige openbare bibliotheken in Brussel openen de bibliotheken tijdens deze nocturne ’s avonds hun deuren met een feestelijk en ongewoon programma.

Haal je gratis programmabrochure in een van de bibliotheken. Of download hier de digitale versie van de programmabrochure (PDF, 2,06 MB).

Hieronder kun je doorklikken naar de activiteiten in de deelnemende Nederlandstalige bibliotheken. Meer informatie en aanvangstijden: raadpleeg de programmabrochure of de websites van de bibliotheken. Inschrijven is niet nodig. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

AnderlechtFeestje, gamen en pizza!
Brussel-LakenPyjamavoorstelling Dubbel Doortje en muziek.
ElseneInstant bookclub: reizen en boeken zonder zorgen... sans souci!
EtterbeekNaar het Hoge Noorden: één avond, één poolreiziger, drie talen, vier verhalen.
EvereMuzikale lezing The Sixties door Rudolf Hecke met hapjes en muziek van Rudolf Hecke en Karen Boelaerts.
KoekelbergMuzikaal verteltheater by night voor kinderen van 2,5 tot 5 jaar. Vanaf 19.30 uur Babbel by night met een drankje en een streepje muziek.
MuntpuntLate Night Open Mic met de lyrical underground van Brussel: verrassende line-up van woordridders en slam poets.
OudergemSo long! expo met een hapje en een drankje, over de geschiedenis van de bibliotheek, met verhalen voor kinderen over verhuizen, afscheid nemen en opnieuw beginnen.
SchaarbeekOne night at the library voor 10 artistieke avonturiers die 's nachts een voorstelling voorbereiden.
Sint-Agatha-BerchemLantaarntocht naar de Franstalige bibliotheek met Brusselse stoemp.
Sint-GillisPoëzie achter de tralies. Film 'Rosie en Moussa'. Aansluitend gesprek met Dorothée Van Den Berghe, regisseuse van deze film. Workshop gedichten schrijven. Intermezzo's met slam poetry. Expo poëzieproject gedetineerden.
Sint-Joost-ten-NodeChuuuuut !! Ssst !! Schaduwspel zonder woorden. Drink. Conferentie met zachte stem. Slam met muzikale begeleiding.
Sint-Lambrechts-WoluweEen fijne avond gezelschapspellen spelen met het gezin, met vrienden, met buren of gewoon alleen.
Sint-Pieters-WoluweDe bib stript! Workshop striptekenen. Oude strips laten taxeren. Fotoshoot met je lievelingsstripheld. Drank en hapjes.
UkkelVerhalen, pyjama, lichtjes, muziek en pannenkoeken.
VorstWafelbak van 16.00 tot 18.00 uur.
Watermaal-BosvoordeGreen screen! Kies je favoriete boek en zet je zelf op de cover. Workshops voor groot en klein. Expo Bernadette Sacré en workshops knipkunst in bibliotheek Rozenberg et à la bibliothèque de l'espace Delvaux !

Klik hier voor een overzicht van de activiteiten in de Franstalige bibliotheken.