Boekbaby’s

De Brusselse bibliotheken werken samen met de consultatiebureaus en de kinderdagverblijven rond baby- en peuterboeken.

In alle Brusselse consultatiebureaus is er een basiscollectie baby- en peuterboeken die (half)jaarlijks wordt opgefrist door de jeugdbibliothecaris met een tiental nieuwe titels. Zo kunnen alle ouders en jonge kinderen in contact komen met boeken op plekken waar ze regelmatig zijn.

Boekbaby

Met de kinderdagverblijven bestaat de samenwerking uit het aanbieden van wisselpakketten en activiteiten zoals bijvoorbeeld voorlezen en kamishibaï-verhalen vertellen. Ook geven sommige bibliotheken via het kinderdagverblijf een peuterbon aan de ouders waarmee ze in de bibliotheek een babyboekje kunnen afhalen en info krijgen over de jeugdbibliotheek .

Meer info: Julia.debus@vgc.be